0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Læs om Blandet By Prisen: Ny pris hylder projekter, der bidrager til at skabe blandede byer

Hvordan lykkes vi med at skabe blandede byer? Det spørgsmål er omdrejningspunktet for den nystiftede Blandet By Prisen, som Landsbyggefonden og nyhedsmediet Byrummonitor for første gang uddeler i år.

Blandet By Prisen tildeles et nyt eller transformeret boligområde, der med succes har skabt en attraktiv, blandet by med et aktivt fællesskab på tværs af beboerne.


Den nye pris skal ses i lyset af, at udviklingen i Danmark i de seneste mange år har været præget af øget opsplitning mellem by og land og en øget opdeling i byområderne, hvor forskellige indkomstgrupper i stigende grad bor hver for sig.

»Med den nye pris ønsker vi at hylde nogle af de aktører og projekter, som formår at vende den udvikling,« siger Anders Jerking, chefredaktør for Byrummonitor.

Indstil allerede nu

Blandet By Prisen uddeles første gang 21. november 2022, men der åbnes allerede for indstillinger i juni. Man kan indstille boligområder, bydele eller kvarterer i hele landet, som enten er nyopførte eller transformerede inden for de seneste fem år.

Blandt de indstillede projekter vil en fagjury udpege 3 nominerede projekter, hvor et kåres som vinder. I udvælgelsen vil der blive lagt vægt på, at projektet kan fremvise resultater, som viser, at det er blevet en vellykket, blandet by med fællesskaber på tværs af beboerne.

Der vil desuden blive lagt vægt på tværfaglighed og innovative tanker om boligformer, konstruktion, finansiering eller bæredygtige tiltag. Endelig vil juryen lægge vægt på, om projektet er skalerbart og giver noget tilbage til det omkringliggende samfund.

Inspiration for andre

Chefredaktør for Byrummonitor, Anders Jerking, håber, at prisen kan tjene til inspiration for andre.

»I medierne skriver vi ofte om de projekter, som går galt, men vi vil også gerne bidrage til at fortælle om alt det, der går godt, og som andre kan lære af. Derfor ser vi Blandet By Prisen som både en hyldest til et vellykket projekt og som en mulighed for at udbrede gode erfaringer og ideer,« siger han.