0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Lejerorganisation og arkitektforsker i skarp kritik: Heimstaden smider marmorvindueskarme, terrazzo- og parketgulve og kernetræsdøre ud, når de renoverer

Knap 250 lejligheder er blevet gennemgribende renoveret, siden Heimstaden overtog Hostrups Have på Frederiksberg i 2017. Originalt arkitekttegnet inventar fjernes i forbindelse med renoveringer, siger Lejernes Landsorganisation (LLO) og lektor på Det Kongelige Akademi. Ifølge LLO sker det for at hæve huslejen. Heimstaden: Vi renoverer, fordi lejlighederne er i forfald og ikke er vådrumssikret – beskyldninger om huslejespekulation er »vås«.

FOR ABONNENTER

Forleden kom en beboers datter hjem og sagde, »nu er de i gang igen«. I hånden holdt hun et stykke marmor, hun havde fundet på gaden ud for en af opgangene i Hostrups Have, en rødstenet, funktionalistisk etageejendom på Frederiksberg fra 1936, tegnet af arkitekt Hans Dahlerup Berthelsen.

Engang udgjorde den bevaringsværdige ejendom også Danmarks største andelsboligforening, men i december 2016 blev foreningen erklæret konkurs, og året efter blev den bevaringsværdige ejendom solgt til svenske Heimstaden.

Det er her, årsagen til marmorstykket ifølge beboeren skal findes.

Vil du lære os bedre at kende?

Prøv Byrummonitor uforpligtende i 14 dage

Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage