0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Aktivistisk forskningsenhed bruger bygninger til at opklare mord og droneangreb: »Det er et spændende bud på, hvor arkitekturen er på vej hen«

Den radikale og aktivistiske forskningsenhed Forensic Architecture arbejder i feltet mellem arkitektur, menneskerettigheder, jura og datalogi for at afsløre kriminalitet begået mod civile i hele verden. 20. maj slår Louisiana dørene op for en udstilling om gruppen, der kommer med et bud på, hvad fremtidens arkitektur også skal byde på. For »skal vi bare bygge, bygge, bygge? Eller kan man måske bruge redskaberne på mere nyttige måder?«, spørger kurator Mette Marie Kallehauge.

FOR ABONNENTER

Uret havde netop passeret klokken 17 i internetcafeen, da en mand trådte ind ad døren, gik op til skranken, rettede sin strakte arm mod Halit Yozgat, trykkede på aftrækkeren og placerede to kugler i den unge mands hoved.

Morderen, en mand fra den nynazistiske gruppe National Socialist Underground (NSU), slog Halit Yozgat, der havde tyrkiske rødder, ihjel med et racistisk motiv, og mordet blev dermed en del af en trist statistik og det niende ud af ti racistisk motiverede mord begået i Tyskland mellem 2000 og 2007 af NSU.

Vil du lære os bedre at kende?

Prøv Byrummonitor uforpligtende i 14 dage

Prøv nu
  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage