0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Liv Møller Kastrup
Foto: Liv Møller Kastrup

Lighthouse for spidsen af Aarhus Ø nåede toppen 22. oktober og bliver med sine 142 meter landets højeste bygning.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Aarhus har fået 82 højhuse på 10 år

Aarhus Kommune har 196 bygninger på mere end seks etager, hvis man ser bort fra kirker. 82 af dem er bygget de seneste 10 år, og 14 af dem er bygget siden 2020.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Højhusdebatten i Aarhus har taget til i styrke de seneste år, i takt med at også bymidten er blevet bebygget med højere og højere bygninger. Og selv om høje huse ikke er et nyt fænomen i Aarhus, er der også kommet markant flere højhuse de seneste år.

Aarhus Kommune definerer et højhus som en bygning på syv etager eller mere (bortset fra kirker), og dem er der i dag 196 bygninger af i kommunen, viser en opgørelse, som Aarhus Kommune har lavet for Århus Stiftstidende. 82 af dem er kommet til alene de seneste 10 år, hvilket svarer til lige over 40 procent. Og ikke mindre end 14 højhuse er kommet til siden 2020.

Fra De Fem Søstre til 50’er-boom

Silokomplekset De Fem Søstre fra 1927 er Aarhus Kommunes første bygning på over 20 meter – hvis man ser bort fra kirkerne – men det var først i 1950’erne, at det reelle højhusbyggeri tog fart, og Aarhus skød i vejret over de næste 15 år.

Blandt de seneste års højhuse finder man Hotel Comwell fra 2014, der med sine 91 meter og 25 etager pt. er byens højeste. Der går dog ikke længe, før det overgås, blandt andet af Lighthouse, som 22. oktober nåede sine 142 meter og 40 etager – hvilket gør boligbygningen til Danmarks højeste, når den står færdig på spidsen af Aarhus Ø.

Blandt de mere omstridte finder man Olav de Lindes 139 meter og 39 etager høje kontorhus på Mindet 6, som, kritikere mener, forstyrrer netop industrimindet De Fem Søstre.

Læs hele Århus Stiftstidendes gennemgang af Aarhus’ højhushistorie her.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce