0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Teknik- og Miljøforvaltningens aflønningsmodel til anlægsprojekter har ifølge Berlingske et underskud på 48,23 millioner kroner.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Embedsmænd dækkede over underskud i Københavns Teknik- og Miljøforvaltning

Ifølge Berlingske har embedsfolk i Københavns Kommune muligvis ulovligt forsøgt at skjule et stort underskud i kommunens anlægssager.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Embedsmænd i Københavns Kommune har ifølge Berlingske muligvis ulovligt dækket over, at der i Teknik- og Miljøforvaltningen over flere år har opbygget sig et stort underskud.

Det skriver avisen baseret dokumenter, som avisen har gennemgået. Professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh beskriver over for Berlingske handlingerne som ulovlige.

»De laver en fejl, og så prøver de at dække den med en ny fejl,« siger han til avisen.

Berlingske beskriver, hvordan et underskud i Teknik- og Miljøforvaltningens aflønningsmodel er steget til 48,23 millioner kroner over flere år.

Groft sagt skal modellen sikre, at der bliver leveret det antal arbejdstimer til anlægsprojekter, som der er afsat penge til. Antallet af arbejdstimer skal skrives ind i systemet, der dermed holder styr på det. Men bliver der skrevet for få timer ind, så vil der opstå et underskud, fordi der bliver udbetalt løn, uden at der på papiret bliver leveret arbejdstimer.

For at dække over underskuddet har forvaltningen ifølge Berlingskes informationer skruet op for timeprisen per indskrevet arbejdstime.

»Det er i direkte strid med bevillingsreglerne både at lade underskuddet vokse og at skrue på timeprisen. Det er noget, enhver embedsmand bør være klar over,« siger Per Nikolaj Bukh til avisen.

Hvis problemet alene var, at der blev skrevet for få timer på, men at arbejdet var leveret, så burde pengene findes andre steder. Men de er ikke fundet, skriver Berlingske.

Borgmester: Der skal strammes op

Teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune Ninna Hedeager Olsen (EL) siger til Berlingske, at der skal strammes op, men at det er svært at placere et ansvar.

Forvaltningen er ved at gennemgå en større oprydning, og derfor er sagen kommet til politikernes opmærksomhed.

»Jeg har brugt meget tid på at rydde op i min borgmesterperiode, og for to år siden fyrede jeg to af forvaltningens direktører og ansatte den nuværende administrerende direktør til at finkæmme forvaltningen og rydde op i den. Det er en uheldig sag, men det er positivt, at den er kommet frem, for det viser, at oprydningen virker,« siger borgmesteren til Berlingske.

Det er, som borgmesteren antyder, langtfra første gang, at der er rod i Teknik- og Miljøforvaltningen. I marts affejede en undersøgelse i Intern Revision godt nok en mistanke om svindel, men kritiserede blandt andet forvaltningen for manglende ledelsestilsyn, manglende overholdelse af kommunens regler og retningslinjer og utilfredsstillende ledelsesmæssig reaktion på det underskud, der gennem årene har oparbejdet sig.

Det kom efter år med problemer og altså fyring af to direktører.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce