0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

FAOD-undersøgelse viser markante problemer med sexchikane og forskelsbehandling

Mere end hver 4. arkitekt har oplevet en form for sexchikane, og 39 procent af de kvindelige arkitekter og designere har oplevet forskelsbehandling på baggrund af deres køn, viser omfattende undersøgelse blandt FAOD’s medlemmer.

Nyheder

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Arkitektbranchen er præget af store problemer med både sexchikane og forskelsbehandling. Det sætter en omfattende undersøgelse blandt Forbundet Arkitekter og Designeres (FAOD) medlemmer nu to tykke streger under.

På 67 sider gennemgår rapporten, hvordan sexchikane og kønsforskelsbehandling de seneste mange år har været en fast del af branchen:

Det viser, at vi ikke har løst noget som helst endnu

28 procent af arkitekterne har oplevet en form sexchikane i deres arbejdsliv, 20 procent af de færdiguddannede arkitekter og designere har oplevet sexchikane i deres studietid, og 39 procent af de kvindelige arkitekter og designere har oplevet forskelsbehandling på baggrund af deres køn.

»Der skal ske en kulturændring,« siger Jan Ove Petersen, formand for FAOD, på baggrund af tallene.

»Problemerne medfører et mentalt tab af arbejdsglæde for dem, der bliver udsat for det, men det er også et tab af arbejdsindsats set fra arbejdsgivers side.«

Undersøgelsen er sendt til 5.288 medlemmer af FAOD og er blevet besvaret af 1.642, svarende til en svarprocent på 31. Størstedelen af respondenterne er kvinder.

Læs om mere om respondenterne i undersøgelsen i faktaboksen.

Lavere tal for de seneste to år

Ser man på de seneste to år, er det 12 procent, der har oplevet en form for sexchikane – mod 28 procent har oplevet det i løbet af hele deres arbejdsliv.

Det kan både være udtryk for, at frekvensen er lav, eller at problemerne med sexchikane er blevet mindre med årene. Sidstnævnte tese tør Jan Ove Petersen dog ikke sætte sin lid til.

»Det er stadig et alt for stort tal. Det viser, at vi ikke har løst noget som helst endnu,« siger han.

Derfor vil fagforeningen om et år eller to følge op med endnu en undersøgelse, som også skal vise, om de initiativer, som FAOD og resten af branchen nu tager, hjælper.

Undersøgelsen viser desuden, at sexchikane især rammer kvinder, og at især private arbejdspladser er ramt.

Fordelt på køn er det således 15 procent af kvinderne og 6 procent af mændene, der har oplevet sexchikane de seneste to år, og blandt de privatansatte er det 13 procent, der har været udsat for sexchikane, mod 9 procent i det offentlige.

32 procent af dem, der inden for de seneste to år har oplevet sexchikane, har oplevet det fra en leder, og 29 procent fra en sideordnet kollega. 2 procent har oplevet det fra en underordnet, 13 procent fra en ekstern samarbejdspartner, og 24 procent har oplevet det fra andre.

Professor: Tyder på større problemer end andre brancher

Bjarke Oxlund, der er professor mso i antropologi og forsker i køn og ligestilling ved Københavns Universitet, har læst rapporten. Han er enig i, at 12 procent er et højt tal.

»Umiddelbart tyder det på, at det står lidt værre til i arkitektbranchen sammenlignet med mange andre brancher, men eksempelvis lavere end i hotel- og restaurationsbranchen. Tallene viser, at branchen, ligesom en lang række andre brancher, har et problem og skal arbejde med det,« siger han.

Det er et wakeup-call for arbejdsgiverne

I Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljøs (DNA) rapport ’Arbejdsmiljø og helbred 2018’ om det generelle danske arbejdsmarked, er det således kun 4 procent, der svarer, at de har oplevet en form for sexchikane. Her blev der dog spurgt til det seneste år, hvilket kan være en del af forklaringen på, at tallet er en tredjedel af arkitektbranchens.

Samtidig har FAOD spurgt specifikt ind til sexistiske kommentarer, hvilket ifølge Oxlund er en bedre måde at spørge på, og som kan få andelen til at stige.

Især arbejdsgivernes ansvar

Tallene er »et wake up-call for arbejdsgiverne«, mener Jan Ove Petersen, som understreger, at de må gå forrest i den kulturændring, som branchen skal igennem.

Også dem, der oplever sexisme, skal turde gå videre med det, så det kan blive håndteret, tilføjer han. Her kan de fleste gå til deres tillidsrepræsentant eller fagforening, men arkitektbranchen er samtidig præget af prekære ansættelsesforhold med mange projektansatte, praktikanter og studentermedhjælpere, og derfor har også arkitektskolerne et ansvar for at klæde de studerende på.

Hvad er jeres ansvar?

»Vores ansvar er at oplyse vores tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter gennem møder og efteruddannelse, men også at have en tryg linje, hvor vores medlemmer kan fortælle os om sager,« svarer han med henvisning til, at forbundet har ændret klage