0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Google Street View
Foto: Google Street View

Flere lejligheder i beboelsesområdet omkring Brorsonsvej og Grundtvigsvej vurderes at være påvirket af det skadelige byggestøv.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk Byggeri i »chok«: Sag om 1.600 ton forsvundet byggeaffald er vokset til asbestskandale

DI Dansk Byggeri udtrykker skarp kritik af BR Miljøtechs nedrivning af 300 lejligheder, som har resulteret i 135 miljøtilsyn af Rambøll.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Artiklen er opdateret 27. januar klokken 10.38 med en ny kommentar fra DI Dansk Byggeri i bunden, hvor brancheforeningen beklager sine første udtalelser.

I flere år er støv med asbest og tungmetaller fra en stor nedrivning blevet spredt i et beboelsesområde i Herning, og firmaet bag har »systematisk« ignoreret de fleste love og regler.

Sådan lyder konklusionen fra DI Dansk Byggeri, som har undersøgt underentreprenøren BR Miljøtechs nedrivning af boligselskabet Fruehøjgaards boligblokke med omkring 300 lejligheder mellem Brorsonsvej og Grundtvigsvej.

Det skriver Herning Folkeblad.

»Det har været lidt af et chok. Jo mere vi har gravet i sagen, jo værre har den vist sig at være,« siger Mads P. Gede, chefkonsulent i DI Dansk Byggeri til Herning Folkeblad.

135 miljøtilsyn

DI Dansk Byggeri gik ind i sagen, fordi 1.600 ton byggeaffald pludselig forsvandt fra nedrivningen og siden blev fundet dumpet i Rind Plantage.

Normalt vil en byggeplads i samme størrelsesorden få lavet 10 miljøtilsyn, vurderer Mads P. Gede, men på denne byggeplads har Rambøll lavet ikke mindre end 135 miljøtilsyn, der har afsløret »den ene overtrædelse af reglerne efter den anden«, uden at der er blevet rettet op efter de mange påtaler.

Herning Folkeblad har forsøgt at få en kommentar fra BR Miljøtechs direktør, Henrik Beier Jessen, men han har ikke reageret på avisens henvendelser.

Læs den fulde historie i Hernings Folkeblad her.

DI Dansk Byggeri har efter publicering henvendt sig til Byrummonitor, fordi udtalelserne til Herning Folkeblad er sket i strid med brancheforeningens egne retningslinjer om ikke at udtale sig om konkrete sager. DI Dansk Byggeri skriver:

»I forbindelse med renoveringen af Fruehøjgaard i Herning har der i Herning Folkeblad været bragt en artikel, hvor en konsulent fra DI Dansk Byggeri har udtalt sig om konkrete miljøforhold vedrørende arbejdet udført af firmaet BR Miljøtech. Det er DI Dansk Byggeris politik ikke at udtale sig om sådanne forhold i konkrete sager. Den politik er beklageligvis ikke blevet fulgt i dette tilfælde. DI Dansk Byggeri beklager, at udtalelserne er sket, for det er sket på et ufuldstændigt grundlag, hvor sagens rette sammenhæng og indhold ikke har været undersøgt tilstrækkeligt. DI Dansk Byggeri har således ikke grundlag for at udtale sig, som det er sket.«

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce