0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Vidnesbyrd: Læs 22 oplevelser om sexisme på arkitektskolerne

Tidligere og nuværende studerende beretter om sexisme på Det Kongelige Akademi og Arkitektskolen Aarhus. Byrummonitor bringer her 22 af beretningerne.

Nyheder

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

30 tidligere og nuværende arkitektstuderende fortæller i 45 vidnesbyrd om oplevelser med sexisme og sexchikane på studiet.

Størstedelen af dem sætter ikke navn på, hvilken skole det er foregået på, mens 17 af beretningerne stammer fra Det Kongelige Akademi, og 4 af beretningerne er foregået på Arkitektskolen Aarhus.

Byrummonitor bringer her 22 udvalgte beretninger.

#1

»På en studietur en hel måned i Australien opførte en mandlig underviser sig, som om han var en af de studerende. Han lagde an på mange af de kvindelige studerende, ville med os i byen, og han kom konstant med upassende kommentarer, som var sexistisk ladet. De kvindelige studerende prøvede at undgå at være alene med ham, så de ikke risikerede, at han blev upassende over for dem.«

– Kvinde, Arkitektskolen Aarhus.

#2

»Jeg har et utal af gange set undervisere opføre sig upassende over for både kvindelige og mandlige studerende til julefrokosterne på arkitektskolen. Befamlinger, råben efter studerende. Den slags fulde-opførsel, som er utroligt uprofessionel og sætter de studerende i en svær situation efterfølgende.«

– Mand, Det Kongelige Akademi.

#3

»Jeg oplevede ofte på arkitektskolen, at flere vejledere deltog i både fælles fester og privatfester og lagde an på flere kvindelige studerende. Det fandt jeg ret upassende. Men jeg følte ikke, jeg kunne sige noget, når det samtidig var de samme vejledere, der skulle bedømme og give os karakterer.«

– Kvinde, skole ikke oplyst.

#4

»En lærer råbte ud i lokalet, at han ville kysse mig. Han sad for tæt ved siden af mig og havde sit ansigt meget tæt på mit ansigt, og han udsatte mig for lignende grænseoverskridende situationer.

Jeg fortalte det til en lærer og en leder, som sagde, at læreren ikke mente noget med det, og at jeg skulle fortsætte med ham som lærer. Læreren fortsatte med at chikanere mig og sagde, at afdelingslederen havde v