0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Vestskoven.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Albertslund vil plante en halv million træer i og omkring kommunen

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Der skal være endnu flere træer i Albertslund, kommunen der huser en stor del af Vestskoven vest for København.

Tirsdag 11. februar vedtog et stort flertal i kommunalbestyrelsen bestående af Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, SF og Enhedslisten at plante »en halv million flere træer i og omkring Albertslund Kommune«, fremgår det af referatet.

Det sker som et ønske om at sikre, at »Vestskoven bidrager til at sikre større lagring af CO2 samt øget biodiversitet (urørt skov og natur)«, hedder det.

»Derfor retter kommunen henvendelse til miljø- og fødevareministeren samt til Naturstyrelsen Hovedstaden, som Vestskoven hører under, for at fremme at der plantes flere træer på udvalgte åbne områder i Vestskoven, samt at der udlægges et område til uberørt skov og tages andre tiltag for at fremme biodiversiteten,« fremgår det af referatet.

Venstre og Dansk Folkeparti undlod at stemme.

Vil bygge i udkanten af Vestskoven

Netop Vestskoven har ellers særligt sidste år været omdrejningspunkt i en speget sag om andre slags udvidelsesplaner: Albertslund Kommune fik med planlovsændringen i 2017 lov til at ændre TDC’s gamle radiostation i udkanten af Vestskoven fra landzone til byzone med henblik på at lade en investor bygge boliger på området.

Det fik en stor gruppe borgere til tasterne, så debatspalterne i Albertslund Posten blev fyldt med argumenter mod byggeplanerne. 24. april 2019 fik borgerne medhold fra Miljøstyrelsen, som afgjorde, at TDC-grunden var fredskovspligtig og derfor ikke måtte bebygges.

Men under to måneder senere, 11. juni, trak styrelsen sin egen afgørelse tilbage på grund af manglende partshøring, og 30. september omgjorde Miljøstyrelsen afgørelsen: TDC-grunden er ikke fredskovspligtig og kan derfor bebygges.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce