0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Københavns Kommune
Illustration: Københavns Kommune

Området ligger på hjørnet af Rentemestervej og Tomsgårdsvej over for Biblioteket Rentemestervej, tegnet af Cobe.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Omdannes til boliger og selvbyg: Udvalg godkender nedrivning af tidligere ISS-hovedkvarter i København

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Området omkring rengøringsvirksomheden ISS’ tidligere hovedkvarter i Københavns Nordvestkvarter er rykket et stort skridt nærmere en omdannelse til etageboliger, dagligvarebutik, institution og parkeringshus.

På et møde 7. oktober vedtog Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune uden afstemning at anbefale Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen at godkende lokalplanen for området.

Vedtages lokalplanen samt et tillæg til lokalplanen – som er nødvendig, fordi området i kommuneplanen i dag ikke er udlagt til boliger – i Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen, betyder det, at ejeren af området, ejendomsudvikleren Calum, kan nedrive de forladte kontorbygninger og bygge nyt.

To af værkstederne fra henholdsvis 1918 og 1923 bevares dog.

Fra 20 til 24 meter

Området, der ligger på hjørnet af Rentemestervej og Tomsgårdsvej over for Biblioteket Rentemestervej (tegnet af Cobe), har et areal på 15.638 kvadratmeter og er i dag bebygget med 11.200 etagemeter i op til 20 meters højde. Det nye lokalplanforslag hæver bebyggelsesgraden til cirka 17.350 kvadratmeter og byggehøjden til 24 meter.

Hvor området i dag udelukkende består af erhverv, vil boliger fremover udgøre 65 procent af arealet, 11.250 kvadratmeter, mens erhverv vil udgøre 35 procent, 6.050 kvadratmeter.

Teknik- og Miljøforvaltningen svarer i en email til Politiken Byrum, at man endnu ikke kan sige, hvor mange boliger der bliver tale om, men at det formentlig bliver i omegnen af 140.

Dertil plantes 43 træer og etableres syv indgange til området med tilhørende stier.

Planerne er tegnet af Werk.

Mindre del bliver selvbyg

En mindre del af boligerne vil blive oprettet som byggefællesskaber, hvor beboerne i samarbejde med professionelle selv er med i udformningen af boligerne, som det blandt andet kendes fra Fællesbyg Køge Kyst og Urbania i København.

I en protokolbemærkning til behandlingen i udvalget skriver Socialdemokratiet, Alternativet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti, at partierne ser frem til, »at der kommer et byggefællesskab, som kan være inspiration for resten af byen, når den gamle ISS-grund udvikles«.

ISS forlod det gamle hovedkvarter i 2014, da virksomheden flyttede til den gamle DR Byen i Gladsaxe.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce