0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mobilitetsplan skal sikre Aalborg mod at ende som København og Aarhus

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Med en ny mobilitetsplan vil Aalborg Kommune skabe bedre fremkommelighed og en mere bæredygtig infrastruktur i og uden for byen.

'Mobilitet 2040', som planen hedder, samler og erstatter blandt andet kommunens cykelhandlingsplan, parkeringshandlingsplan, vejudbygningsplan og trafiksikkerhedshandlingsplan, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Planen indeholder både større overordnede visioner og målsætninger som at reducere CO2-udledningen, opgradere den kollektive trafik og undgå trængsel samt et handlingskatalog med flere konkrete tiltag.

Og så skal borgerne i højere grad kombinere forskellige transportformer, siger Hans Henrik Henriksen (S), rådmand i By- og Landskabsforvaltningen, til Politiken Byrum.

Planen skal ses som en helhedsplan for infrastruktur, der skal hives frem, hver gang kommunen planlægger nyt, tilføjer han.

»Det er et forsøg på at adressere den vigtige problemstilling, som fremkommelighed er. Uden risikerer vi, at byen sander til. Hvis man kigger på store Aalborg, kommer vi til at få de samme udfordringer som København og Aarhus, hvor man sidder i bilkøer i myldretiden og spilder sin tid,« siger Hans Henrik Henriksen.

Derfor skal blandt andet en opdatering af Aalborg Kommunes analoge trafikafviklingssystem sikre bedre fremkommelighed i trafikken.

Rådmanden understreger dog, at det ikke skal være lettere at køre i bil i Aalborg.

»Vi siger faktisk, at biltrafikken skal underordne sig cyklister, gående og den kollektive trafik. Vi har en forventning om, at når vi får et højklasset kollektivt trafiksystem, er der nogle, der vil vælge det til og vælge bilen fra,« siger han.

Fra 2023 vil et BRT-system (bus rapid transit) sikre hurtige busser på en 12 kilometer strækning fra Væddeløbsbanen gennem midtbyen til Nyt Aalborg Universitetshospital - et billigere alternativ til metro og letbane, som man har i henholdsvis København og Aarhus.

'Mobilitet 2040' er sendt i offentlig høring frem til 7. januar 2019.

Læs planen her.

Rettelse 12. december 2018 klokken 10.30: I en tidligere version af artiklen blev mobilitetsplanen omtalt som en strategi uden konkrete tiltag. Men 'Mobilitet 2040' er netop en opfølgning på Aalborg Kommunes 'Mobilitetsstrategi 2013-2025', og den nye plan indeholder en række konkrete tiltag. Redaktionen beklager fejlen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce