0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

By & Havn: Lynetteholmen kan udvides mod øst og nord

Hvis sejlruterne i Øresund ændres, kan Lynetteholmen udvides både mod nord og øst, oplyser By & Havn. En placering længere ude i Øresund, som foreslået af en kritiker, vil dog give udfordringer for blandt andet de nuværende planer for havnetunnelen.

Nyheder

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Hvis politikerne skulle ønske det, kunne de udvide Lynetteholmen udover det opfyld, der er planlagt frem mod 2070.

Det oplyser havnebygmester Hans Vasehus i et skriftligt emailsvar til Politiken Byrum.

»En udvidelse er en mulighed – både mod øst og nord – det kræver dog ændringer af sejlruterne i Øresund,« oplyser han.

Et andet opfyldsareal i hovedstaden, Nordhavnen, har i dag fået en anden udformning, end den som Københavns Kommune oprindeligt havde udtænkt. Således er det også muligt, at Lynetteholmens udformning kan justeres.

I går, torsdag, kritiserede forhenværende partner og medstifter i tegnestuen Vandkunsten, arkitekt Jens Thomas Arnfred, at Lynetteholmen skal anlægges tæt på Københavns centrum og dermed fjerne det åbne havkig. Han så hellere - i tråd med hans og andre arkitekters forslag fra 1986 - at boligerne anlægges længere ude i Øresund.

En placering længere ude i Øresund giver dog andre vanskeligheder, lyder svaret fra By & Havn.

»De nuværende sejlruter – både i forhold til krydstogtsturisme og ind mod Prøvestenen (et industriområde, red.) gør det svært at benytte området ved Middelgrunden. Og på Lynetteholmen er linjeføringen for Østlig Ringvej tænkt ind. Dette ville ikke være muligt på samme måde, hvis man placerede opfyldet længere ude i Øresund,« svarer havnebygmesteren.

Den nuværende afgræsning af Lynetteholmen forklarer han således:

»Lynetteholmens afgrænsning mod vest er givet af fredningslinjen for Trekroner. Den nordlige og nordvestlige afgrænsning er givet af indsejlingen til København, samt brugen af krydstogtsterminalerne. Den østlige afgrænsning er givet af sejlrenden ned til Prøvestenen.«

Krydstogtskibes aktiviteter skal afklares

Politiken Byrum har spurgt, om illustrationernes krydstogtskibe ved Lynetteholmen betyder, at der skal anlægges en ny krydstogtsskibskaj på holmen.

Svaret fra Københavns Kommune lyder, at det er for tidligt at svare på.

»I forbindelse med det store nye projekt om Lynetteholm vil det blive undersøgt, om krydstogtaktiviteterne på Langelinie med fordel kan flyttes til Lynetteholmen, hvilket bl.a. vil aflaste Langelinieområdet miljømæssigt,« svarede kommunen i et svar på det sociale medie Twitter.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage