0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Maria Trabjerg foran et af 'Vild med vilje'-skiltene.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Studiemiljø-koordinator: Vild Med Vilje højner arbejdsmiljøet og går lige ind hos den kreative klasse

Med forskere og studerende - tilhørende den kreative klasse - er det oplagt at lade et campusareal gå med i Vild Med Vilje-konceptet, mener Maria Trabjerg, sociolog og koordinator for studiemiljø på Aalborg Universitet.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Hun var helt med på ideen, Maria Trabjerg.

Som koordinator for studiemiljø og uddannet sociolog så hun store gevinster for Aalborg Universitet, da gartnergruppen sidste år foreslog at lade en stor del af campusarealerne vokse vildt.

»Der er bænke nogle få steder, men campus som uderum er ikke aktivt blevet brugt i studiemiljøet,« siger Maria Trabjerg.

Som sociolog ser hun tråde til en generel bevægelse i samfundet mod mere bæredygtighed. Især 'den kreative klasse', som den amerikanske professor, Richard Florida, har defineret, er fanebærere for disse værdier.

»Mange ansatte og studerende på universitetet kan betegnes som tilhørende den kreative klasse, der i høj grad trækker på det rå, det mangfoldige, skæve og det uspolerede som kilde til inspiration og godt arbejdsmiljø. Det har skabt en ny æstetik og fornyet syn på naturen,« vurderer Maria Trabjerg.

Et godt brand

Da Aalborg Universitet blev grundlagt i 1974, var det den tæmmede natur og store områder med tætklippede grønne plæner, orden og rene linjer, der ansås som passende for et universitet.

I dag har behovet for grøn omstilling kombineret med ny æstetik gjort, at Vild Med Vilje-konceptet giver rigtig god mening, mener Maria Trabjerg.

Hun ser Vild Med Vilje som et godt kommunikationsværktøj over for brugerne og besøgende.

»Det er et godt brand. Der behøves ikke mere forklaring; det forstår folk bare lige med det samme,« siger hun.

Målbart bedre arbejdsmiljø

Den direkte effekt på arbejdsmiljø er allerede tydelig og målbar hos gartnergruppen, siger Maria Trabjerg, men det er også ambitionen, at den vilde natur får positiv effekt på arbejdsmiljøet hos forskere og på studiemiljøet.

Det nye campus skal tilbyde de næsten 20.000 studerende åndehuller og luft til kreative tanker.

Maria Trabjerg
Foto: Maria Trabjerg

Som led i projektet anlægges desuden nyttehaver. I dag er der frugttræer på campus, men de bliver ikke brugt eller høstet. Mangel på ejerskab til campus er forklaringen, mener studiemiljø-koordinatoren. Inde i Aalborg centrum - små seks kilometer fra campus - har nyligt anlagte nyttehaver i Karolinelunden været en stor succes. Samme effekt håber Maria Trabjerg at få skabt på campus.

»Vi vil gerne have, at man kan være herude mere end bare at udføre sin forskning og så tage hjem igen. Det er godt at rode lidt i jorden, når man ellers sidder ved computeren hele dagen,« siger sociologen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce