0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Carlsberg Byen: Dorte Mandrup giver fredet mineralvandsfabrik ny indretning og tegner søsterhus

Dorte Mandrup står for ombygningen af Mineralvandsfabrikken og skal tegne det nye søsterhus, Mineralvandshuset.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Mineralvandsfabrikken, opført 1920-1927, var i mange år en stor fabrikshal på Carlsbergs grund, og siden Carlsberg flyttede for godt 10 år siden, har der eksempelvis været dansehal.

Carlsberg Byen
Foto: Carlsberg Byen

Nu skal arkitekten Dorte Mandrup genskabe den fredede bygning, så der bliver boliger, kontorpladser og butiksarealer. Hoffman er totalentreprenør på opgaven, og Sweco har ingeniøropgaven.

»Det interessante ved Carlsberg Byen er, at der er blevet lagt stor vægt på kunst og arkitektur - og det er jo ret usædvanligt i et fabriksområde. Når man går en tur i området, går man blandt bygninger, der har en utrolig høj kvalitet og arkitektonisk overskud. Som arkitekt er det et ret fantastisk udgangspunkt og ikke mindst reference, når man skal tilføre noget nyt,« siger Dorte Mandrup i en pressemeddelelse.

Søsterhus bygges

Ved siden af den gamle fabrik har Dorte Mandrup tegnet et søsterhus, der får et næsten enslydende navn, Mineralvandshuset.

»I den nye bygning, vi har tegnet, har vi arbejdet meget med at behandle alle detaljer med det samme overskud. Vi har forsøgt at tilføje en arkitektonisk rigdom og en generøsitet til bygningerne, der matcher kvarteret. Og det er vel at mærke en generøsitet, som ikke nødvendigvis er lig med tårnhøje budgetter, men som skabes ved at være ekstra omhyggelig i sin tilgang,« fortæller arkitekten.

Dorte Mandrup/Bloomimages
Visualisering: Dorte Mandrup/Bloomimages

I alt bliver der skabt 5.540 kvadratmeter kontorplads, 4.455 kvadratmeter butiksareal og i alt 50 nye boliger.

Medfødt patina

Jens Nyhus, adm. direktør for Carlsberg Byen, siger, at Mineralvandsfabrikken, sammen med de øvrige, fredede bygninger, giver Carlsberg Byen en medfødt patina.

»Alle øvrige byggerier, der opføres, skal arkitektonisk læne sig op ad denne kulturarv, og på den måde kommer de fredede bygninger til at bestemme udtrykket for hele kvarteret,« siger Jens Nyhus, adm. direktør for Carlsberg Byen, i pressemeddelelsen.

Dorte Mandrup
Visualisering: Dorte Mandrup

Hos bygherrerne i Carlsberg Byen var det Dorte Mandrups forståelse for historie og tegnestuens evne til at fremhæve den, der fik valget til at falde på hende, skriver de i pressemeddelelsen.

Både den nye bygning og den transformerede Mineralvandsfabrik forventes at stå færdigt i sommeren 2020. Boligerne i Mineralvandshuset sættes til salg den 17. juni og i Mineralvandsfabrikken den 16. september.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce