0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Aalborg Universitet
PR-foto: Aalborg Universitet

Står bag LCAbyg: Build udnævner førende forsker i bæredygtigt byggeri til professor

Build har udnævnt Harpa Birgisdottir, der gennem små 12 år har forsket i LCA, til professor.

Navne

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En af landets førende forskere i LCA-vurderinger og beregning af byggematerialers CO2-udledning, Harpa Birgisdottir, er blevet udnævnt til professor af sin arbejdsgiver, Aalborg Universitet-instituttet Build.

»Jeg er utroligt glad for at få denne anerkendelse for det spændende arbejde, jeg har lavet sammen med min forskningsgruppe. Jeg er så heldig at være omgivet af rigtig mange talentfulde mennesker, som gør det virkelig spændende for mig at dedikere min tid og mine kræfter på at skabe det bedste vidensgrundlag for udvikling af bæredygtigt byggeri,« skriver Harpa Birgisdottir i et LinkedIn-opslag.

Står bag LCAbyg

Birgisdottir har i små 12 år forsket i LCA, først under Statens Byggeforskningsinstitut og siden institutfusionen på Aalborg Universitet i 2020 under Build. Et af hendes største synlige bidrag er værktøjet LCAbyg, som hun udviklede ud fra det Excel-ark, som Green Building Council Denmark lancerede sammen med den første danske udgave af DGNB.

Netop nu er hun i gang med at videreudvikle LCAbyg til at regne mere præcist på træbyggeri, som hun fortalte om i et interview med Byrummonitor i december.

Udnævnelsen til professor er en anerkendelse af Birgisdottirs »store stykke arbejde«, skriver Build i en pressemeddelelse.

»Med vores udnævnelse sætter Build og Aalborg Universitet også fuld turbo på vores indsats for at skabe et solidt vidensgrundlag og udvikle de bedste værktøjer til branchen, så vi kan få nedbragt CO2-forbruget i vores byggeri,« udtaler institutleder Lars Pico Geerdsen i meddelelsen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage