0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Ture Andersen
Pressefoto: Ture Andersen

Pernille Christina Mårtensson overtager posten som adm. direktør efter Peder Elgaard Nielsen.

Navne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Grundlægger skal ikke længere stå i spidsen: Elgaard Architecture udpeger ny topchef

Pernille Christina Mårtensson er »meget bedre til at lede mennesker, end jeg er«, siger grundlægger og afgåede adm. direktør Peder Elgaard Nielsen om den nye adm. direktør. Grundlæggeren bliver i stedet direktør med ansvar for kunder og projekter.

Navne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Peder Elgaard Nielsen, der i 2012 stiftede Elgaard Architecture A/S, stopper som adm. direktør i den københavnske tegnestue. Han overlader posten til Pernille Christina Mårtensson, der har været partner og medejer af Elgaard Architecture siden 2015.

Skiftet, der skete 1. oktober, betyder, at Peder Elgaard Nielsen i stedet bliver direktør med ansvar for kunder og projekter.

»Som en del af vores strategi for at vækste skal vi have professionaliseret vores ledelse,« siger Elgaard Nielsen til Politiken Byrum.

»Vi fordeler det sådan, at jeg skal bruge mere tid med kunder og projekter, og Pernille tager så rollen som adm. direktør med alt, hvad det indebærer af formelt økonomisk ansvar og ansvar for den daglige drift af butikken.«

Betyder 'en professionalisering af ledelsen' også, at Pernille Christina Mårtensson er en bedre adm. direktør, end du er?

»Klart! Helt stensikkert. Pernille kan meget, som jeg ikke kan. Helt konkret er Pernille meget bedre til at lede mennesker, end jeg er,« siger Peder Elgaard Nielsen.

Han tilføjer, at den anden del af professionaliseringen går på at lægge mere særskilt opmærksomhed på kunder og projekter, fordi virksomheden de seneste år er vokset betragteligt.

Fra 2016 til 2017 steg tegnestuens bruttofortjeneste fra 6,3 til 9,8 millioner kroner og årets resultat fra 551.000 til 1,1 millioner kroner.

Mere kompetenceudvikling

Ifølge den nye adm. direktør, Pernille Christina Mårtensson, er skiftet »i virkeligheden bare en formalisering af vores nuværende rollefordeling«.

Hvad bliver anderledes under din ledelse?

»Det er en glidende overgang, så jeg tror ikke, man kommer til at mærke markant forskel til at begynde med,« siger Pernille Christina Mårtensson.

Kommer medarbejderne til at mærke en forskel?

»Ja, det håber jeg, de gør. Alt, der hedder kompetenceudvikling, bliver der brugt noget mere krudt på. Det er et af de steder, hvor vi ikke har brugt allermest tid,« siger hun.

Den afgåede adm. direktør, Peder Elgaard Nielsen, understreger, at virksomhedsprofilen forbliver den samme med fokus på den byggede kulturarv, som dækker over historiske anlæg, fredede bygninger, restaureringer og transformationer.

Elgaard Architecture overgik i 2014 fra enkeltmandsvirksomhed til aktievirksomhed og er i år blevet udnævnt til gazellevirksomhed, som er Dagbladet Børsens hæder til virksomheder, der minimum har fordoblet deres omsætning på fire år.

Virksomheden beskæftiger i dag 18 fuld- og deltidsmedarbejdere foruden de to direktører.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce