0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Arkitekturoprøret til kulturministeren: Inddrag os i udformningen af en ny arkitekturpolitik

Det er bekymrende, at eksperterne, som skal være med til at udforme den nye nationale arkitekturpolitik synes at have et medansvar for de utallige fejl, der er blevet begået. Det skriver Arkitekturoprørets formand Jep Loft i dette debatindlæg.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det er med skuffelse og beklagelse, at vi i Arkitekturoprøret noterer os sammensætningen af den ekspertgruppe, der skal sætte retning for en ny national arkitekturpolitik.

Der er i høj grad behov for en ny politik, men der synes ikke at være nogen blandt gruppens medlemmer, der kan repræsentere de nye tanker, som har præget de seneste par års debat om bymiljø.

Eksperterne befinder sig langt fra befolkningen

Det er bekymrende, at de udvalgte eksperter synes at have et medansvar for de utallige fejl, der er blevet begået. Det er endvidere vores opfattelse, at ’eksperter’ almindeligvis holdningsmæssigt befinder sig langt fra den brede befolkning.

Når formanden for gruppen, arkitekten Lene Tranberg, i bogen ’København på Lattergas’ udtaler, at hun er fascineret af Sergels Torv, Kulturhuset og det nye Klarakvarter i Stockholm, giver hun udtryk for en elitær holdning, som for os (og for et flertal i Sverige) er ganske uforståelig. Når medlem af gruppen Kent Martinussen, direktør i Dansk Arkitektur Center, optræder på DR og lovpriser Blox, distancerer han sig fra de fleste almindelige mennesker.

Inddrag arkitekturoprøret

Når det drejer sig om aktive bymidter, er der intet, der tyder på, at ekspertgruppen vil facilitere et brud me