0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Privat
Fotos: Privat

Øverst fra venstre: Thea Christine Høeg, Emma Elfvik og Cristina Gimenez. Midtfor fra venstre: Kristine Jacobsen, Asal Mohtashami og Heidi Jacobsgaard. Nederst fra venstre: Sofie Jürs, Christine Bjerke og Ida Sofia Carolin.

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat.byrummonitor@pol.dk


Gruppen bag sexismeopråb et år efter: Danske Ark svigter sit ansvar

I denne uge er det et år siden, at 144 arkitekter brød tavsheden om det, de oplever som udbredt sexisme i branchen. Men i dag er der stadig forundrende mangel på engagement fra især den private del af branchen, skriver initiativgruppen bag underskriftindsamlingen i dette debatindlæg. Tegnestuen Dorte Mandrup er en af de positive undtagelser.

Debat

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det er nu et år siden, at vi, en uafhængig initiativgruppe af arkitekter, skrev et åbent brev som reaktion på den manglende erkendelse af sexisme i den danske arkitektbranche. Vi modtog hurtigt mere end 180 vidnesbyrd fra personer, som selv havde oplevet eller overværet grænseoverskridende adfærd af seksuel karakter over for andre på både arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner.

Undersøgelser blev derefter igangsat af nogle af branchens organisationer, som for eksempel medlemsundersøgelsen om sexisme og seksuel chikane fra Forbundet Arkitekter og Designere (FAOD), som også bekræftede omfanget.

På trods af de tydelige tal og ord er der stadig forundrende mangel på engagement fra dele af branchen. Hvordan kan det være, og hvor står vi nu som branche et år senere?