0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Privat
Foto: Privat
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat.byrummonitor@pol.dk


Debat: Sophie Hæstorp bør tænke på kunstnere, håndværkere og arkitekter, inden der bygges 1.500 boliger på Rovsingsgade

Kommende overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) vil bygge 1.500 boliger på Rovsingsgade på Nørrebro . Hvad med at bruge den 5-10 år lange byggeperiode på at omdanne det charmerende, trashy område til byens nye festkvarter, hvor naboerne ikke klager over støj, spørger arkitekt Ruben Andersen i dette debatindlæg.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Kære Sofie Hæstorp og Lars Weiss (S).

Op til kommunalvalget bekendtgjorde I, at Socialdemokratiet ønsker at udvikle området mellem Rovsingsgade på Nørrebro og S-toglinjen nord for Bispebjerg Station og opføre op mod 1.500 boliger.

Resten af mit indlæg kunne gå på, hvilke nødvendige funktioner en bydel også skal bestå af, om alle de offentlige tilbud, som på nuværende tidspunkt er i underskud i København (fodboldbaner, svømmehaller og så videre), eller det faktum at arkitekter, kunstnere, håndværkere og andre med behov for værksteder har svært ved at finde disse i byen, da priserne er for høje, og der ikke længere bygges sekundære lokaler og bygninger til netop de formål.

Men den appel, jeg kommer med til jer (og resten af Borgerrepræsentationen for den sags skyld), er følgende:

Planlæg med nøje omhu, hvordan området i den nære fremtid skal anvendes, imens dens afvikling og byomdannelse foregår. Tænk over, hvilke midlertidige funktioner og hændelser, som kan foregå på grunden og i bygningerne inden det hele rives ned, og stedet bliver én stor byggeplads i 5-10 år.

Rovsingsgade er trashy på den gode måde

Området ligger isoleret og oversavet fra stort set resten af byen, særligt på grund af broen over Bispebjerg Station, jernbanen og tunnelen ved Lersø Parkallé. Dette løses ikke kun ved at bygge nye imødekommende bygninger eller ved en enkelt gangbro til Lersøparken, men kræver store indsatser for at forbinde området bedre.

Det er oplagt for området i Rovsingsgade at give plads til feststeder og lignende kulturliv

Men da området nu en gang er så tilpas vanskeligt, isoleret fra beboere og udsat for jævn trafikstøj, synes jeg, at det vil være oplagt fra politikernes side at arbejde med, hvordan dette område kan bruges i overgangsfasen mellem nutid og de fremtidige boligområder.

I disse dage diskuteres det heftigt, hvilke konsekvenser det har for byens borgere, at festlivet har taget overhånd eller ligger for tæt klistret sammen i boligområder og derfor medfører store gener, særligt i form af støj og affald.

Det er oplagt for området i Rovsingsgade at give plads til feststeder og lignende kulturliv – for området fremstår allerede urbant og slidt, og det vil kunne blive et sted med en helt særlig atmosfære, med skæve barer, klubber, gallerier eller andet, netop fordi stedet allerede er trashy, og fordi det hele har en udløbsdato. Festen behøver ikke vare for evigt.

Udlæg området til fest

Som ung københavner savner jeg flere steder, hvor man kan gå ud for at mødes eller danse, uden at jeg føler, at jeg skal være opmærksom på beboerne, der bor en etage over baren. Eller at der faktisk er plads til at stå uden for klubbens indgang, eller hvor det måske ikke gør alverden, hvis der ryger en glasflaske og går i stykker på gulvet eller asfalten udenfor.

Festen behøver ikke vare for evigt

Og især at det ikke kun er i Vestergade, Gothersgade eller Kødbyen, at man kan tage ud og danse, men at det bredes lidt mere ud rent geografisk.

Jeg forestiller mig ikke, at der findes en nuværende strategi for områder udlagt til fest inden for byplanlægningen, men måske det kunne give mening at indtænke netop det i byens udvikling?

Rovsingsgade er det ideelle sted at starte, men det kræver, at kommunen tør tage opgaven på sig og facilitere, hvad der skal foregå, og hvem der skal bruge området.

Giv de midlertidige tilladelser og dispensationer, sørg for at de rette kan flytte ind i de eksisterende bygninger til en lav husleje og giv plads til det skøre og festlige, som også er en vigtig del af Københavns dna.

Deltag i debatten – send dit indlæg på 400-600 ord sammen med et billede af dig selv til debat.byrummonitor@pol.dk.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce