0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Folketinget og Københavns Kommune
Foto: Folketinget og Københavns Kommune
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat.byrummonitor@pol.dk


Kaare Dybvad og Jonas Bjørn: Vi skal bygge flere billige almene boliger – vil Enhedslisten og de andre være med denne gang?

Det kræver samarbejde mellem rådhuset og Christiansborg, hvis vi skal begrænse spekulanter og sikre billige boliger, skriver indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) og Jonas Bjørn Jensen politisk ordfører for Socialdemokratiet i København, i dette debatindlæg.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

De store byer i Danmark skal være for alle. Det gælder ikke mindst i vores hovedstad, København. Her er byen blevet så populær, at huspriserne stiger voldsomt, der er kamp om boligerne, og udenlandske spekulanter og kapitalfonde har kastet sig over boligmarkedet. Alt sammen er det med til at presse folk med små og almindelige indtægter ud af byen.

Hvis vi for alvor skal sikre billige boliger i København og begrænse spekulanterne, så kræver det, at vi kan arbejde sammen fra rådhuset til Christiansborg. Et godt eksempel er Blackstone-indgrebet, hvor vi på Christiansborg lavede lovgivning, der lukkede et hul i boligloven, som gjorde det særligt lukrativt at købe ældre ejendomme i København og skrue op for huslejen, så tusindvis af billige lejeboliger forsvandt fra det københavnske boligmarked.

Samtidig med indgrebet fra Christiansborg gik Socialdemokratiet forrest på Københavns Rådhus og øgede bevillingen til Huslejenævnet med fem millioner kroner om året. Så både lovgivning og kontrol er fulgtes ad.

Enhedslisten stemmer oftest nej til almene boliger

Det er selvfølgelig ikke nok at bremse spekulanterne. Vi skal også have bygget flere billige almene boliger. Det har Socialdemokratiet ment i mange år, men skiftende borgerlige regeringer har modarbejdet visionen på Christiansborg, mens både partier til venstre og højre for midten gennem de seneste årtier har stemt nej til mange tusinde almene boliger på rådhuset.

Mange kan måske huske Ritts billige boliger. De er historie nu, og mange af dem blev ikke til noget. Men med til historien hører selvfølgelig også, at mens de fleste delte hendes vision, så stemte partierne på tværs af rådhuset imod de billige boliger, når projekterne blev konkrete og skulle realiseres.

Mange kan måske huske Ritts billige boliger. De er historie nu

Sådan er det stadig på Københavns Rådhus, hvor en opgørelse fra Teknik og Miljøforvaltningen viser, at Enhedslisten er det parti, som oftest stemmer nej til lokalplaner med almene boliger.

Men vi skal have bygget de almene boliger, ellers bliver København ikke for alle. Derfor har vi i regeringens boligudspil ’Tættere på II – Byer med plads til alle’ fremlagt en plan for, hvor de almene boliger kan bygges i København, samt hvordan vi vil finde 10 milliarder til at støtte opførelsen, og hvilke huller der skal lukkes i lovgivning.

Det store spørgsmål er så bare: Vil Enhedslisten og resten af rådhuset være med til at bygge de billige almene boliger den her gang?

Deltag i debatten – send dit indlæg på 400-600 ord sammen med et billede af dig selv til debat.byrummonitor@pol.dk.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce