0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Københavns Kommune
Foto: Københavns Kommune
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat.byrummonitor@pol.dk


Enhedslisten: SF er med til at mørklægge Københavns byudvikling i problematiske bestyrelseskonstruktioner

SF var selv med til at danne By & Havn og har stemt for både Fælledby og Lynetteholm. Derfor peger pilen tilbage, når SF’s Klaus Mygind og Rasmus Steenberger beskylder Enhedslisten for ikke at gå ind for demokratisk byudvikling, skriver Charlotte Lund, medlem af Borgerrepræsentationen i København for Enhedslisten, i dette debatindlæg.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

To af SF’s kandidater til kommunalvalget i København, Klaus Mygind og Rasmus Steenberger, langede tirsdag 14. september ud efter Enhedslisten i et debatindlæg i Byrummonitor.

Bevares, sådan skal det være op til et kommunalvalg. Men selv i en valgkamp skylder man altså befolkningen at skele lidt til virkeligheden i sine udfald. For når man som SF’er i ramme alvor beskylder Enhedslisten for ikke at ville have en demokratisk og åben byudvikling, peger pilen altså tilbage på dem selv.

SF var med til at danne af By & Havn

For det er SF, ikke Enhedslisten, der i forligskredsen om betonaftalen på Amager Fælled har valgt at lægge en række beslutningskompetencer i Fælledby P/S, som ikke er underlagt reglerne om aktindsigt.

Ikke nok med det, det er også SF, der i Folketinget har lagt stemmer til transportministerens rædsomme og stærkt udemokratiske forslag om at lukke for klageadgangen til Lynetteholm – som jo indeholder en af de andre betonmastodonter, havnetunnellen, som københavnerne skal generes med i fremtiden.

SF er skyld i hele det problem, som København har med byudvikling, og så nytter det altså ikke noget at slå på Enhedslisten

Endelig stemte SF også for årsagen til hele problemet, dannelsen af Ørestadsselskabet, som senere blev til By & Havn. I stedet for at kæmpe med Enhedslisten, for at byudviklingen forblev åben for de københavnere, hvis penge det hele foregår for, er SF med til at mørklægge hele byudviklingen i problematiske bestyrelseskonstruktioner.

Det betyder, at den københavnske byudvikling dels finansieres af spekulationsbyggeri, og dels er stemplet fortroligt på en måde, så københavnerne ikke har mulighed for at følge med i, hvad der sker.

Godt, I bakker op om almene boliger

SF er skyld i hele det problem, som København har med byudvikling, og så nytter det altså ikke noget at slå på Enhedslisten.

Når det er sagt, er det fedt, at Mygind og Steenberger med deres indlæg bakker op om det forslag, som Line Barfod (Enhedslistens overborgmesterkandidat i København, red.) var fremme med i maj om at hæve den almene byggeprocent i byudviklingsområdene fra 25 til 33. Det er et sundt og fornuftigt første skridt i retning af en ordentlig boligpolitik.

Derudover lægger de to politikere også op til et opgør med den fortrolighedsstempling, som byens udvikling er underlagt gennem By & Havn. Og det er virkelig godt nyt, hvis de vil hjælpe Enhedslisten i såvel Folketinget som i Borgerepræsentation med det, for ærligt talt skylder vi københavnerne, at de kan følge med i, hvordan deres egen by skal se ud i fremtiden.

Lad os håbe, at den vilje fortsætter efter kommunalvalget. Så vi ikke står med samme tomme løfter, som vi oplevede med byggeriet på Amager Fælled.

Deltag i debatten – send dit indlæg på 400-600 ord til debat.byrummonitor@pol.dk.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce