0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
CLT Denmark
PR-foto: CLT Denmark

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat.byrummonitor@pol.dk


Debat: Sagsbehandling må ikke spænde ben for byggeri i træ

Det er tankevækkende, at et træbyggeri på seks etager i København, som skulle være bygget i 2019, stadig ikke er færdigbehandlet, skriver Per Thomas Dahl, direktør i CLT Denmark, som leverer træelementer til byggeri.

Debat

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

På den ene side er der stor interesse for mere træbyggeri, som har gode klimaegenskaber og opsamler CO2. På den anden side læser jeg i Politiken Byrum, at der er træghed for etablering af mere træbyggeri, fordi der mangler de fornødne kompetencer i den kommunale byggesagsbehandling.

Uden at tage stilling til det konkrete byggeri i seks etager i træ på Østerbrogade i København, som Byrum omtaler 12. marts, så giver sagen grund til bekymring. Det er da tankevækkende, at et projekt, som skulle være bygget i 2019, stadig ligger i bunken af byggesager, der endnu ikke er færdigbehandlede.

Ifølge artiklen siger man i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning, at afdelingen mangler erfaring med træbyggeri. Kommunen kalder opgaven med at godkende byggeriet alt for kompleks for de tilstedeværende kompetencer i landets største kommune.

Boligministeren bør vise handlekraft

Vi må nu håbe på, at boligministeren, som har vist vilje til at gennemføre sine planer, også på dette område vil vise handlekraft.

Forhåbentlig kan vi se frem til, at der bliver sikret ressourcer, så de politiske hensigter om at bygge mere i træ af hensyn til klimaet ikke bremses på grund af mangel på tekniske kompetencer i de danske kommuner. Og som tidligere nævnt i debatten findes der jo masser af kompetencer uden for landets grænser. Lad os bruge de erfaringer og kompetencer til et hurtigt løft.

Deltag i debatten – send dit indlæg på 400-800 ord til debat.byrum@pol.dk.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce