0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat.byrummonitor@pol.dk


Lone Wiggers: Lars Autrup taler ikke på vegne af sine medlemmer, når han kritiserer træbyggeri

Byggeriets mange parter er i fuld gang med at udvikle træbyggeri til en bæredygtig forretning, skriver arkitekt og partner i C.F. Møller, som svar til Arkitektforeningens direktør Lars Autrups åbningstale ved Build in Wood.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Hvis man bare følger moderat med i byggeriets udvikling, så oplever man pt., hvordan rigtigt mange af byggeriets parter i øjeblikket engagerer sig i træbyggeriets udvikling og implementering i dansk byggeri.

Der møder over 300 arkitekter, ingeniører, leverandører, entreprenører og bygherrer op til konferencerne Build in Wood og Building Green, der arbejdes bredt med at skabe bedre genveje til træbyggeri i forhold til en tilpasning, harmonisering og ligestilling på det lovgivningsmæssige plan, der udvikles LCA-analyser for CO2-lagring i de bærende konstruktioner af træ, og der arbejdes hårdt for at nedbryde de fordomme og reelle videns-, erfaringsmæssige, lobbyistiske og strukturelle barrierer, der står i vejen for en øget efterspørgsel på mere træbyggeri.

Forskningsinstitutioner, universiteter, arkitektskoler og tekniske skoler er i gang med at diskutere og udfolde øget brug af træ i byggeriet.

I tilgift udvikles træbyggeriet i tæt tilknytning til byggeriets digitalisering i form af udnyttelse af robotteknologi, 3D-modellering og logistikstyring.

Alle disse mennesker repræsenterer en erkendelse af træets fænomenale egenskaber i en klimakrise, der er tydelig for enhver – som konstruktionstræ og såmænd også i stigende grad som det ellers forkætrede beklædningstræ i nye teknologier, der øger levetiden betragteligt – endda på ikke-giftige måder.

Jeg anerkender, at Lars Autrup udtaler sig personligt, når han udtrykker kritik af træbyggeri i sin åbningstale ved Build in Wood.

Hans ’problem’ er bare, at han repræsenterer en hel stand, så derfor er det værd at debattere hans personlige holdninger og understrege, at han taler for sig selv og ikke på vegne af medlemmerne i Arkitektforeningen.

Det er derimod tydeligt, at der blandt arkitekter er en stærkt voksende bevidsthed om, at vi ikke kan undvære træet i byggeriet, hvis vi skal mene noget med byggeriets grønne omstilling. Endda med store arkitektoniske, æstetiske og sansemættede oplevelser i vente.

Deltag i debatten – send dit indlæg på 400-800 ord til debat.byrum@pol.dk.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce